A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége és Ellenőrző Bizottsága

A 2017. február 19-ei közgyűlés új Vezetőséget és Ellenőrző Bizottságot választott, akiknek a mandátuma két évre szól.

A Magyar Jazz Szövetség Vezetőségének tagjai:

Elnök: Bágyi Balázs
Alelnökök: Zsoldos Béla és Kollmann Gábor

Vezetőségi tagok:
Bordás József
Elek István
Gayer Ferenc
Pintér Zoltán

Az Ellenőrző Bizottság tagjai:
Szabó Zsolt
Szigeti Péter

MEGHÍVÓ - A Magyar Jazz Szövetség éves rendes közgyűlése

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége 2017. február 19-én, vasárnap 13.00 órára összehívja a Szövetség éves rendes közgyűlését a Budapest Jazz Clubba (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.). A Közgyűlés akkor határozatképes, ha a tagságnak több mint a fele jelen van. Határozatképtelenség esetén megismételt ülés a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

A közgyűlés határozatképtelensége esetére a Vezetőség a megismételt közgyűlést  2017. február 19. vasárnap 13.30 órára hívja össze. A megismételt közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes az eredeti napirendi pontokban. A megismételt közgyűlés a Budapest Jazz Clubban (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.) kerül megtartásra.

A Magyar Jazz Ünnepe vidéken 2017. - eredményhirdetés

A Magyar Jazz Szövetség által kiírt „Magyar Jazz Ünnepe 2017.”  felhívásra 8 városból érkezett pályázat: Ceglédbercel, Dunaszerdahely, Kecskemét, Pomáz, Somorja, Szekszárd, Hajdúböszörmény, Tatabánya.

„Az év fiatal jazz-zenésze 2017.” - eredményhirdetés

A Magyar Jazz Szövetség hagyományteremtő céllal 2016-ban tehetségkutató versenyt indított Magyarországon működő, jazz zenét oktató közép-, vagy felsőfokú zeneoktatási intézményben tanuló fiatal jazz-zenészek részére. A mentorálási program célja a jazz-oktatási intézményekben tanuló, fiatal generáció közönséghez való eljuttatása, a tehetséges növendékek felkarolása.

Magyar Dal Napja - JazzDal Színpad – 2016. szeptember 11.

A Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Jazz Alapítvány idén is megrendezi a Magyar Dal Napja - JazzDal Színpad eseményét a Budapest Jazz Clubban (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.).

Magyar Jazz Napja – 2016. szeptember 10.

Idén nyolcadik alkalommal, egy régi-új helyszínen, a 25. Budapest Borfesztivál keretei között a Budavári Palotában kerül megrendezésre a Magyar Jazz Napja.

A Magyar Jazz Szövetség rendezvénye a hazai jazz szcéna aktuális keresztmetszetét felvonultatni kívánó rangos esemény, mely évről-évre új nézőpontból láttatja a műfaj kiválóságait. Az idei év a jubileumok és a jubileumi születésnapjaikat ünneplő magyar jazz-zenészek tematikájára épül. A tavaly 25 éves Magyar Jazz Szövetség meghívását nem kisebb jazzisták fogadták el, mint az idén 70. születésnapját ünneplő Berki Tamás, a 60 éves Binder Károly, a szintén 60 éves Márkus Tibor és Muck Ferenc vagy az 50 éves Egri János.

„Az év fiatal jazz-zenésze 2016.”

DÖNTŐ és eredményhirdetés

A Magyar Jazz Szövetség hagyományteremtő céllal tehetségkutató versenyt indított Magyarországon működő, jazz zenét oktató közép-, vagy felsőfokú zeneoktatási intézményben tanuló fiatal jazz-zenészek részére. A mentorálási program célja a jazz-oktatási intézményekben tanuló, fiatal generáció közönséghez való eljuttatása, a tehetséges növendékek felkarolása.