Versenyfelhívás - Jazz Combo Verseny

A Magyar Jazz Szövetség újra megrendezi Jazz comboversenyét. A versenyre zenekari tag által komponált jazz-darabbal jelentkezhetnek a zenekarok, melyet saját maguk adnak elő. A verseny célja, hogy a magyar combo jazz-ben új művek és hangszerelések szülessenek, valamint ezek előadása professzionális módon valósuljon meg.

A nevezés korhatára 35 év. Ennél idősebb sem a darab írója, sem a zenekar tagjai nem lehetnek. Pályázni csak olyan saját kompozícióval lehet, amely egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalomba semmilyen hanghordozón nem került.

Nevezési díj 5.000,- Ft szerzeményenként.

A nevezési díj befizethető átutalással a Magyar Jazz Szövetség számlájára: OTP 11706016-20452595, illetve személyes leadás esetén készpénzben a helyszínen.

A versenyművek leadásának határideje: 2017. november 10.

A versenyművek hossza: min. 5 perc, max.10 perc.

Díjak:

I.   helyezés                200.000,- Ft
II. helyezés                 130.000,- Ft
III. helyezés                  90.000,- Ft
Legjobb hangszerelés    60 000,- Ft
Legjobb szólista            60 000,- Ft

A díjak bruttó összegben értendők.

A versenyműveket bemutató zenekarok összetétele minimum trió, maximum oktett lehet.
Trió pl.: ének, gitár, bőgő
Oktett pl.: trombita, alt szaxofon, harsona, bariton szaxofon, zongora, gitár, bőgő, dob

A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában (lsd. pl. Latin Real Book, Combo hangszerelés partitúrák) két példányban, demo anyaggal együtt kell beadni lezárt borítékban, személyesen 2017. november 10-én 16:00-20:00 között, vagy postán legkésőbb 2017. november 08-án 20.00 óráig történő feladással, 2017. november 10-ei beérkezéssel a Magyar Jazz Szövetség címére: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

A pályaműveket név nélkül, jeligével ellátott borítékban kell benyújtani. A partitúrán kívül mellékelni kell egy lezárt normál méretű borítékban – melyre kívül szintén rá van írva a jelige – a versenyző adatait (név, lakcím, telefonszám, születési év). A boríték tartalmazzon egy nyilatkozatot a versenyzőtől, amely szerint a benyújtott pályamű egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalomba semmilyen hanghordozón nem került.

A november közepén tartandó előválogatás eredményhirdetéséig a pályaművek titkosak, a döntőbe jutott pályaművek szerzőit honlapunkon, írásban és telefonon is értesítjük.

A döntő 2017. november 25-én szombaton délután 14 órai kezdettel kerül megrendezésre a Budapest Jazz Club-ban (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.)

A döntőben a saját szerzeményen kívül az alábbi standerd-ek közül egyet szintén kötelezően el kell játszani:

1. Wayne Shorter Black Nile
2. Kenny Barron Voyage
3. Pat Metheny Question and Answer

A döntőben fellépő formáció minden tagjának meg kell egyeznie a pályázatra beadott demo felvételen szereplőkkel.

A zsűri értékelése után a díjnyertes darabok elhangzanak a díjkiosztó gálakoncerten.

Szükség esetén információ a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap