Lemezkiadók

A technika fejlődése a magánkezdeményezések táptalaja lett: lehetővé tette saját stúdiók létrehozását, a felvételek önálló forgalmazását. A kiadók mégsem váltak fölöslegessé, mert leginkább ők tudják biztosítani a hangrögzítés és a terjesztés professzionális feltételeit. Többen stúdió bérbeadásával, kereskedelemmel, koncertszervezéssel is foglalkoznak, és a jazzen kívül más zenei műfajoknak is teret adnak. A CD formátum az eladási statisztikák jelentős csökkenése ellenére őrzi vezető helyét, de fokozódó érdeklődés mutatkozik a vinylek iránt. A digitális értékesítés Magyarországon 2017-ben előzte meg a fizikai értékesítést. A kiadói kapacitás szűkössége miatt sok muzsikus szerzői kiadásban jelenteti meg lemezeit. A világháló és a globális kommunikáció megnyitotta az utat a magyar felvételek nemzetközi megjelenése előtt.

Binder Music
 Manufactory