VERSENYFELHÍVÁS - Jazz Combo Verseny

A Magyar Jazz Szövetség újra megrendezi Jazz comboversenyét. A versenyre zenekari tag által komponált jazz-darabbaljelentkezhetnek a zenekarok, melyet saját maguk adnak elő. A verseny célja, hogy a magyar combo jazz-ben új művek és hangszerelések szülessenek, valamint ezek előadása professzionális módon valósuljon meg.

A nevezés korhatára 35 év. Ennél idősebb sem a darab írója, sem a zenekar tagjai nem lehetnek. Pályázni csak olyan saját kompozícióval lehet, amely egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalombasemmilyen hanghordozón nem került.

Nevezési díj 5.000,- Ft szerzeményenként. A nevezési díj befizethető átutalással a Magyar Jazz Szövetség számlájára: OTP 11706016-20452595, illetve személyes leadás esetén készpénzben a helyszínen.

A versenyművek leadásának határideje: 2019. november 04.
A versenyművek hossza: min. 5 perc, max.10 perc.

Díjak:
I.   helyezés                          200.000,- Ft
II. helyezés                           130.000,- Ft
III. helyezés                            90.000,- Ft
Legjobb hangszerelés          60 000,- Ft
Legjobb szólista                    60 000,- Ft
A díjak bruttó összegben értendők.

A versenyműveket bemutató zenekarok összetétele minimum trió, maximum oktett lehet.
Trió pl.: ének, gitár, bőgő
Oktett pl.: trombita, alt szaxofon, harsona, bariton szaxofon, zongora, gitár, bőgő, dob

A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában (lsd. pl. Latin Real Book, Combo hangszerelés partitúrák) két példányban, demo anyaggal együtt kell beadni lezárt borítékban, személyesen 2019. november 04-én 18:00-20:00 között, vagy postán legkésőbb 2019. október 29-én 20.00 óráig történő feladással, 2019. november 04-ei beérkezéssel a Magyar Jazz Szövetség címére: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

A pályaműveket név nélkül, jeligével ellátott borítékban kell benyújtani. A partitúrán kívül mellékelni kell egy lezárt normál méretű borítékban – melyre kívül szintén rá van írva a jelige – a versenyző adatait (név, lakcím, telefonszám, születési év). A boríték tartalmazzon egy nyilatkozatot a versenyzőtől, amely szerint a benyújtott pályamű egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalombasemmilyen hanghordozón nem került.

A november elején tartandó előválogatás eredményhirdetéséig a pályaművek titkosak, a döntőbe jutott pályaművek szerzőit honlapunkon, írásban és telefonon is értesítjük.

A döntő 2019. november 17-én vasárnap délután 15.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Budapest Jazz Club-ban (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.)

A döntőben a saját szerzeményen kívül az alábbi standerd-ek közül egyet szintén kötelezően el kell játszani:

1. Chick Corea Windows
2. Jerome Kern Yesterdays
3. Herbie Hancock Toys

A döntőben fellépő formáció minden tagjának meg kell egyeznie a pályázatra beadott demo felvételen szereplőkkel.

A zsűri értékelése után a díjnyertes darabok elhangzanak a díjkiosztó gálakoncerten.

Szükség esetén információ a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető.

Támogató: