VERSENYFELHÍVÁS - II. Csepregi Gyula Szaxofonverseny

A Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Jazz Alapítvány meghirdeti a Magyar Jazz Szövetség egykori alelnöke emléke előtt tisztelegve az II. Csepregi Gyula Szaxofonversenyét fiatal, magyar állampolgárságú szaxofonosok részére.

A nevezés felső korhatára 30. életév

Díjak:

I.   helyezés 500.000,- Ft
II. helyezés 300.000,- Ft
III. helyezés 200.000,- Ft
Különdíj: ajándékok a Fontrade Music jóvoltából
(A díjak bruttó összegben értendők, számla ellenében kerülnek kifizetésre.)

A zsűri elnöke: Tony Lakatos

A zsűri tagjai:
Ráduly Mihály
Rátonyi Róbert

A verseny két részből áll:

I. Online elődöntő

A pályázat keretében kötelezően beadandó:

1. Have You Met Miss Jones - J. Aebersold Vol.25. letölthető kotta (Bb, C, Eb) alapján - amennyiben a zenekari kíséret nem megoldható a jelentkező számára a felvételhez, úgy a fenti Vol.25-ös füzet kíséretére játszott szólót is elfogadjuk)
2. Egy szabadon választott darab

A pályázatokat mp3 formátumban kell elküldeni legkésőbb 2018. október 26-án éjfélig jeligével a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre a következő elnevezéssel: jelige_darabcím. (Pl.: flamingo_Have You Met Miss Jones.mp3.)

Az online beadott anyagok alapján előválogatás történik, ahonnan a döntőbe jutnak a versenyzők. A döntőbe jutott pályázókat e-mailben értesítjük legkésőbb 2018. november 05-ig.

II.Döntő 2018. november 18. 16.00

A döntőben két kötelező és egy szabadon választott darabot kell bemutatni.

1. Rátonyi Róbert: Petra (letölthető kotta)
2. Hot House (J. Aebersold Vol.94 - alapján) – (letölthető kotta)
3. Egy szabadon választott darab bemutatása.

Össz. műsoridő maximum 15 perc!

A döntőben és a gálaesten a versenyzők zongora - bőgő - dob összeállítású trió kíséretében játszanak élőben. A kísérő trióval való próbára 2018. november 05–17. között előzetesen egyeztetett időpontban van lehetőség. Az eredményhirdetésre és a zsűri értékelésére közvetlenül a verseny után kerül sor. Az első három helyezett és a különdíjas fellépnek az esti díjkiosztó gálakoncerten, a zsűri elnöki tisztét betöltő Tony Lakatossal közösen.

A gálaműsor 2018. november 18-án20.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Budapest Jazz Club-ban (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.)

A PÁLYÁZATBAN SZEREPLŐ DARABOKAT IGÉNY ESETÉN MP3 FORMÁTUMBAN E-MAILBEN MEGKÜLDJÜK.

Budapest, 2018. szeptember 11.

Támogató: