Jazz Mecénás Díj - 2020.

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége a beérkezett javaslatok alapján nemrégiben döntött az idei Jazz Mecénás Díjak odaítéléséről.

A díjat a Magyar Jazz Szövetség Vezetősége azzal a szándékkal hozta létre, hogy intézményes formában is kifejezhesse háláját és elismerését azon személyek felé, akik a jazzművészet értékét, szépségét felismerve - és mindenekelőtt ebből a felismerésből kiindulva - önkéntes erőfeszítéseikkel jelentős támogatáshoz segítették a hazai jazzéletet, így a lehetőségek megteremtésével hozzájárultak a magyar jazzművészet színvonalának emelkedéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez.

2020-ban a Magyar Jazz Szövetség Jazz Mecénás Díját kapják:

Bóna László, a Budapest Jazz Club társtulajdonosa és programigazgatója

Bona Laszlo ST 020 1280x853 1 e1513777662666

Hoffmann György, az iF Café vezetője

HoffmannGyorgy pres1532

Az elismerések átadására a Magyar Jazz Ünnepe alkalmából, október 9-én 19.00 órakor kerül sor a Budapest Jazz Club-ban.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak!

Jazz Mecénás díj - 2019.

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége márciusi ülésén döntött a 2019-es Jazz Mecénás-díjak adományozásáról.

A Jazz Mecénás díjat 2019-ben

- Susszer Zoltán a Budapest Jazz Club tulajdonosa, a klubot üzemeltető JazzArt Alapítvány kuratóriumi tagja
- Kósa Erika Magyarország vezető üzletasszonya, a Kósa Erika Akadémia vezetője, valamint
- Körtvélyesi Zoltán üzletember, cégvezető

kapják.

Az elismerések átadására a Magyar Jazz Szövetség szakmai életműdíjaival együtt 2019. április 5-én pénteken, a Magyar Jazz Ünnepe alkalmából kerül sor a Budapest Jazz Clubban.

Jazz Mecénás Díj - 2018.

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége a beérkezett javaslatok alapján márciusi ülésén döntött az idei Jazz Mecénás Díjak odaítéléséről.

A Magyar Jazz Szövetség szakmai díjait kapják 2018-ban

A Magyar Jazz Szövetség február 18-ai közgyűlésén döntött az idei szakmai díjak odaítéléséről.

A döntés értelmében 2018-ban

a Szabó Gábor-díjat Elek István jazz-szaxofonművész, egyetemi tanár, a Magyar Jazz Szövetség Vezetőségének tagja,
a Pernye András-díjat Dr. Hajdu Endre, a ceglédi Róna Jazz rendezvények elindítója,
a Gonda János-díjat pedig Berki Tamás zeneszerző, jazzénekes, egyetemi tanár

kapta.

Az elismerések átadására 2018. április 6-án, a Magyar Jazz Ünnepe rendezvénysorozat keretében kerül sor a Budapest Jazz Club-ban.

Jazz Mecánás Díj - 2017.