Jazz-Generációk

A Jazz-Generációk előadás célja emléket állítani hazánk kiemelkedő jazz-alapító művészeinek, színpadra állítani a kor ikonikus művészeit, a középgeneráció aktív jazz zenészeit és a most tanuló új generációt.

Az interaktív előadás háttérben vetítéssel, kortörténeti áttekintéssel mutatja be a műfaj hazai alapítóit és annak zenei utódait. A kétszer 45 perces előadásban zene és informatív beszélgetés egyaránt szerepet kap.

30 év jazz - Hungarian All Star Big Band - 30 éves a Magyar Jazz Szövetég

A Magyar Jazz Szövetség idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A jubileumot különleges esemény keretében ünnepeljük egy erre az alkalomra összeállt big band koncertjével.

Az eredetileg a nemzetközi jazz napra tervezett koncert július 17-én, a MÜPA Autósmozi sorozatának részeként kerül megrendezésre.

1920x850 126160 30 ev jazz hungarian all star big band 200717 01

Bővebb információ a MÜPA oldalán és a Facebook-eseményben

Szeretettel várjuk, ünnepeljen velünk!

Magyar Jazz Napja a Paloznaki Jazzpikniken

A 30 éves Magyar Jazz Szövetség bemutatja: Magyar Jazz Napja a Paloznaki Jazzpikniken augusztus 20-án. A Magyar Jazz Napja záróprodukciója a Finucci Bros Quartet és Randy Brecker, hatszoros Grammy-díjas trombitaművész közös fellépése.

A Magyar Jazz Napja további koncertjeivel hamarosan jövünk.

További információk, jegyvásárlás a Paloznaki Jazzpiknik oldalán.

Randy Brecker Kongsberg Jazzfestival 2018 224735

kep hun img 838

Jazz Combo Verseny - döntő

2019. november 17. 15.00 óra Budapest Jazz Club
(1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.)

Döntőbe jutott formációk:

• Dorchipelago
  • Bolyki Tamás Quartet
  • Rozbora Ádám Quartet
  • Mihalovics Dávid Quartet

Magyar Jazz Napja - Budapest Borfesztivál

2019. szeptember 7. Budai Vár

A Magyar Jazz Napja a Magyar Jazz Szövetség és egyben a műfaj legnagyobb hazai eseménye, egész napos jazz jamboree. Világsztárok sora lépett fel az évek során: George Duke, Dennis Chambers, Gary Willis, Billy Cobham mellett a teljes hazai jazz szcéna képviseltette magát a koncerteken. Hagyományainkhoz híven a sztárok mellett helyet kapnak fiatal muzsikusok is. Idei újdonságunk a Jazz Vágta, amelyben legkiemelkedőbb szólistáink állnak egymás mellé, egy egyszeri, megismételhetetlen produkciót hozva létre.

40164733 2152916714753718 3320833812362952704 o